Site Logotype

Lekker in je vel door een unieke combinatie van kinesiologie, acupunctuur en reflexintegratie

Ben jij klaar met:

  • Moe aan de dag beginnen?
  • Je voortslepen totdat je weer naar bed toe mag?
  • Pijn in je hoofd, je buik, je rug, je schouders, …?
  • Dat rusteloze gevoel, in je hoofd, in je lijf?
  • Niet helemaal jezelf zijn?
  • Er niet vol voor kunnen gaan, omdat je door je beperkte energie of pijnklachten belemmerd wordt?

Denk jij verlangend terug aan de tijd dat je hier geen last van had?
‘Weet je nog…’ of ‘Als ik nu geen pijn had…’ of ‘Als ik maar beter kan slapen…’ dan…

… dan ziet de wereld er inderdaad een stuk rooskleuriger uit.
Hoe zou het zijn, als we daar weer naar toe gaan werken?
Als we stapje voor stapje toewerken naar een leven met minder of zelfs geen klachten.

Om dit voor elkaar te krijgen, maak ik gebruik van een ontzettend mooie en unieke combinatie van kinesiologie, acupunctuur (waaronder ook acupressuur, tuina, guasha en cupping) en reflexintegratie.
Op basis van jouw klachten en wensen, mijn kennis en ervaring, en jouw voorkeur, kijken we samen wat voor jou het meest geschikt is.

Aan het einde van de sessie ben jij in ieder geval heerlijk ontspannen,
en kun jij er weer tegenaan!

Acupunctuur
Van acupunctuur is bekend dat het ‘iets met naaldjes is’. Maar wat dan?
Door kleine naaldjes te plaatsen in het lichaam zorg ik voor een betere doorstroming van bloed, zuurstof en voedingsstoffen in het lichaam. Daarnaast verbetert acupunctuur de communicatie tussen hersenen en zenuwuiteinden. Dit samen zorgt voor minder klachten en dat je beter in je vel zit.
Overigens hoef ik niet altijd gebruik te maken van naaldjes. Een vergelijkbaar effect kan al bereikt worden door ‘prikplekken’ zachtjes vast te houden en/of te masseren.

Kinesiologie
Kinesiologie maakt gebruik van de kennis en kunde van de acupunctuur, de chiropractie en voedingsleer.
Bij kinesiologie ga je op zoek naar (energie-)blokkades in het lichaam. En daarvoor maak ik gebruik van spiertesten. Bij een spiertest geef ik zachte druk op bijvoorbeeld een arm.
Het basisidee daarbij is, dat als een spier geen stress heeft, deze makkelijk in positie blijft. Heeft de spier echter stress, dan zal deze ‘wiebelen’. Dit kun je zien als een blokkade/disbalans.
Een spiertest is voor mij gekoppeld aan een meridiaan, een orgaan, een emotie, een stressfactor, voeding, … Daar is de koppeling met de Chinese geneeskunde en de voedingsleer te vinden.
In het kort helpt een spiertest mij disbalansen in jouw lijf op te sporen.
Vervolgens helpt de spiertest mij ook met het vinden van de beste manier om de disbalans op te lossen.

Reflexintegratie
Primaire reflexen zijn reflexen die een baby al ontwikkelt in de baarmoeder en die ervoor zorgen dat een baby overleeft voor, tijdens en na de geboorte. 
Het zijn automatische bewegingen die een baby in een vaste volgorde gaat maken. Denk dan bijvoorbeeld aan het optillen van het hoofdje, om daarna het kontje in de lucht te gaan steken, om uiteindelijk te kunnen gaan kruipen.  En dat allemaal met als doel het kind, op te laten groeien tot een persoon die fysiek, sociaal-emotioneel en cognitief stevig staat. Als alle reflexen goed geïntegreerd zijn, functioneer je optimaal.
Soms, door omstandigheden, val je weer terug op een reflex. En dat is voor even prima, maar zodra het moment voorbij is, moet je weer uit die ‘overleefstand’ komen. Want dan kun je helder denken, begrijpen, communiceren goede beslissingen nemen, verbinding aangaan met anderen, en is je prikkelverwerking veel beter.
En als je weet dat reflexen (overleefstand) heel veel energie kosten, dan begrijp je ook dat zodra je uit die overleefstand bent, je weer veel meer energie tot je beschikking hebt.

Reflexintegratie wordt vaak bij kinderen ingezet die onverklaarbaar ‘lastig’ gedrag vertonen. Maar ook volwassenen hebben er heel veel baat bij om niet (meer) geïntegreerde reflexen opnieuw weer te integreren. En dat levert heel veel energie op!

Acupunctuur en kinesiologie gaan uit van een holistische visie: lichaam en geest zijn met elkaar verbonden. Klachten in het één, kunnen resulteren in klachten in het ander. Verder gaan we bij acupunctuur en kinesiologie er vanuit, dat veel blokkades door het lichaam zelf hersteld kunnen worden. Maar soms doet je lichaam dit niet op de meest optimale manier, of kost het heel veel energie om het te herstellen. En dit zorgt dan weer voor fysieke of psychische klachten. Door dan één of meerdere sessies te boeken, geven we jouw lichaam een flinke zet de juiste kant op.
Bij reflexintegratie is het uitgangspunt dat niet-geïntegreerde reflexen ervoor zorgen dat je continu in het vechten/vluchtensysteem zit, wat kan zorgen voor uitputtingsklachten en ziektes. Door reflexintegratie toe te passen, haal je je lichaam uit de overleef- en compensatiemodus, wat ook weer energie oplevert.
Door de combinatie van de 3 therapievormen zorg ik ervoor dat je uit de overleefmodus gehaald wordt, en het zelfherstellend vermogen wordt aangesproken, zodat jij de 2.0-versie van jezelf kunt worden.

Ik ervaar de acupunctuur behandelingen als positief. Ik ben eigenlijk best bang voor naalden, maar Sandra zet ze zo snel en kundig dat ik er (bijna) niets van voel. De combinatie met ‘het schrapen’ (guasha) helpt mij goed bij de pijnklachten.
Nathalie
In een periode waarin ik veel te veel in mijn hoofd bezig was en daardoor geen geduld had om echt te aarden, heeft Sandra ervoor gezorgd dat ik dichter bij mezelf kwam. Dit heeft mij in hectische tijden rust gebracht.
Sharon

Zeg eens eerlijk, klinkt goed toch?
Jij wilt toch ook gewoon van elke dag kunnen genieten?

Geen spanningsklachten meer
Maar rust in je lichaam en je hoofd.
En daardoor de zaken weer helder kunnen zien.
Geen kort lontje meer.

Uitgerust aan je dag beginnen
Omdat je niet meer uren naar het plafond staart, maar lekker slaapt totdat de nieuwe dag aanbreekt.
De hele dag door voldoende energie voor al je mooie plannen hebben.

Alles doen, zonder pijn
Of het nu hoofdpijn, rugpijn, kniepijn of menstruatiepijn is, je kunt er vanaf.
Zonder medicijnen.

 

Twijfel je nog? Mail, bel of app me!

Je mag ook contact met me opnemen als je niet jouw klacht(en) niet in het lijstje staat.
Kinesiologie, acupunctuur en reflexintegratie zijn in te zetten bij een diversiteit aan klachten.
Te veel om ze allemaal op te noemen.
En ook bij alle andere vragen mag je contact met me opnemen!


Wil je een afspraak maken? Ik zie je graag in mijn praktijk!

In het kort mijn werkwijze
Ik werk in sessies van ca. 75 minuten.
We zullen niet al die tijd aan het behandelen zijn. We bespreken eerst hoe het met je gaat, wat je klachten zijn, wat voor nu prioriteit heeft.
Daarna ga ik aan de slag, terwijl jij op een lekker zachte behandeltafel ligt.
Na de behandeling heb je nog even de tijd om weer bij te komen, voordat ik je weer laat gaan.

Je kunt alleen losse sessies boeken (80,-), ik werk niet met trajecten. Je bent zeker vrij om meerdere afspraken van te voren vast te leggen (wordt geadviseerd).
Je betaalt altijd per sessie.
Ik heb gemerkt dat ik gemiddeld 5 sessies nodig heb om blijvende veranderingen in te zetten. Dat wil niet zeggen dat je niet eerder al verschillen zult merken.
Gemiddeld zijn er 10 sessies nodig om weer (vrijwel) klachtenvrij te zijn en weer een stevig basis te heb waarop je verder kunt bouwen.
Tussen 2 afspraken zit vaak 2 tot 3 weken. Ik wil jou en jouw lijf de tijd geven om aan de nieuwe
balans te wennen. Later kunnen dat zelfs nog meer weken zijn.
Vanzelfsprekend is het afhankelijk van de (ernst) van de klacht, hoe lang je er al last van hebt, en wat de gewenste situatie is.
Weet dat ik me altijd 100% voor jou inzet.

Let op!
Ik ben geen arts, ik heb geen medische opleiding genoten. Ik stel dan ook geen diagnoses, en heb geen bevoegdheid om iets over je medicijngebruik te zeggen. Daarvoor verwijs ik je graag naar je huisarts of behandelend arts.