Site Logotype

1995.
19 jaar was ik en studeerde Bedrijfsinformatietechnologie in Enschede. Veel studerend boven de boeken en nog meer achter de computer. En daar was mijn lichaam niet zo blij mee. Ik kreeg pijn- en bewegingsklachten in mijn schouder en elleboog. RSI was de diagnose (tegenwoordig CANS) en ik werd doorverwezen naar de fysiotherapeut. Ik was er nog nooit geweest, maar wat vond ik het machtig interessant wat die man deed. De lichaamsgerichte therapie, de verlichting van de klachten, en vooral de 1 op 1 aandacht, langer dan 10 minuten. Maar overstappen van studie, dat deed ik niet. Ik zou niet eens hebben geweten dat het kon en hoe dat dan moest.

Na 5 jaar studeren aan de slag in de ICT. Altijd bezig met de menselijke kant daarvan. En helaas meerdere keren te maken gehad met CANS, todat ik op een gegeven moment zelfs geen deur meer kon open doen. Een duidelijk signaal dat het anders moest, maar wat dan? 5 Jaar studie en dan toch iets anders gaan doen? Dat doe je toch niet?

In mijn vrije tijd ben ik toen cursussen en trainingen op het gebied van lichaamswerk gaan volgen. Reiki, sportmassage, Ayurvedische massage, voetreflexologie, allemaal gedaan, en ik vergeet er vast nog een paar. Maar nooit het lef gehad om een carrièreswitch te maken.

Tot 2012. Het bedrijf waar ik toen werkte werd verkocht. Voor mij het moment om na te denken of ik mijn werk in de ICT wilde blijven doen. Het antwoord was duidelijk: ‘NEE!’. Ik miste het mensgerichte, het draaide allemaal om cijfers en efficiëntie, en ging totaal voorbij aan de mensen die het werk moesten uitvoeren.

Op dat moment kwam ik zelf regelmatig bij een acupuncturist. En mijn vlammetje ging weer branden! De aandacht voor de klacht EN vooral de mens, de holistische kijk naar mens en gezondheid…
En voor ik het wist had ik me ingeschreven voor een opleiding tot acupuncturist. Vanaf dag 1 gegrepen door de schoonheid en kracht van een eeuwenoude therapie, beoefen ik dit – 10 jaar later – vak nog elke dag met veel plezier.

Sandra kan toveren. Het enige dat ik hoefde te doen was vertellen wat mij in het dagelijks leven parten speelde. Waar de pijn precies zat had Sandra snel boven tafel met een paar spiertesten. Waar ik nog dacht dat dat makkelijk te manipuleren zou zijn… nope, het lijf liegt overduidelijk niet. Vervolgens een uurtje op de tafel. Een – voor mij – unieke combinatie van acupunctuur en kinesiologie. Afhankelijk van wat mijn lijf op dat moment aangaf nodig te hebben. Aan het eind van elke sessie stond ik op met een leeg, helder hoofd. En na een paar sessies was mijn ‘probleem’ als sneeuw voor de zon verdwenen. Zonder graven, zonder verhaal. Moeiteloos.
Marlies
Jouw Succespraktijk
Ik was al bekend met de waarde van een kinesiologie en een acupunctuur behandeling. Maar Sandra heeft deze twee samengevoegd en daaruit is iets fantastisch ontstaan. Tijdens de behandeling voel ik, met niet al teveel woorden en denken, dat Sandra de blokkades uit mijn lijf weet te halen en ze precies op de juiste plek zorgt dat de onbalans verdwijnt. Na de behandeling voel ik zoveel ontspanning en voel ik me gehoord begrepen en vooral opgelapt.
Mariska

Het leren van nieuwe technieken en therapieën vind ik net zo leuk als het toepassen ervan en de resultaten ervan zien en horen. Ik vind leren leuk.
Ok, eerlijk, de bijbehorende tentamens en examens niet, maar dat hoort er nu eenmaal bij.
Daarom volg ik regelmatig nascholingen, trainingen en workshops. 
Het gaat er mij om dat er nog zoveel moois is om te leren en te kunnen toepassen. En in de praktijk heb ik al mogen ervaren dat de combinatie van acupunctuur, kinesiologie, reflexintegratie en holistische EMDR zo ontzettend mooi, krachtig en doeltreffend is.

Hoe fijn zou het zijn als ook bij jou dat vlammetje weer zou gaan branden?
Een vlammetje dat nu, om welke reden dan ook, alleen maar smeult.
Dat je de energie hebt om er weer voor te gaan.
Dat je niet belemmert wordt door je klachten, van welke aard dan ook.
Dat gun ik jou! Met heel mijn hart!

Typerend aan mijn manier van werken is dat je mijn volledige aandacht krijgt, dat ik een luisterend oor bied voor jou en je klachten, graag met je mee denk en niet snel tevreden ben. Ik blijf puzzelen totdat we de oorzaak van jouw klacht hebben gevonden en we daar een passende oplossing voor hebben. Gaat het niet linksom, dan proberen we rechtsom, ik doe mijn best om jou weer te laten sprankelen.

Mijn manier om voor mijn eigen vlammetje te zorgen, is wandelen, lezen, met (haak-)naald en draad fröbelen, spelletjes spelen en als het kan reizen met het gezin (man, dochter (2008) en zoon (2014)). In 2018/2019 hebben wij een jaar over de wereld gereisd, en dat smaakt naar veel meer. Nog genoeg te ontdekken!

Opleidingen

Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG)
2015-2016 TCMA, Utrecht
2012-2014 Hwa To University, Koog aan de Zaan

Kinesiologie
2020-2022 Opleiding tot Kinesioloog, Instituut CAM, Utrecht

Reflexintegratie
2023, RMTi – level 3: lezen en schrijven, Beweeg en Groei!
2022, RMTi – level 2: focus, organisatie en begrip,  Beweeg en Groei!
2022, RMTi – level 1: emoties, geheugen en gedrag, Beweeg en Groei! 
2022, Werken met reflexen, Welkin

EMDR
2023, Holistische EMDR, De Vonkeling

Overig 
PSBK (behaald in 2022), Instituut CAM, Utrecht
EHBO inclusief reanimatie, Rode Kruis, geldig t/m maart 2024 
MBK (behaald in 2015), Total Health, Breda

Nascholingen
Zeer regelmatig volg ik na- en bijscholingen. Hieronder een overzicht.

TCG gerelateerd:
mei 2023, Pediatrie: eczeem en andere huidproblemen, Qing Bai
mrt 2023, Pediatrie: luchtwegproblemen, Qing Bai
nov 2022, Pediatrie: spijsverteringsproblemen, Qing Bai
sept 2022, Pediatrie: de behandeling van kinderen in de TCM, Qing Bai
feb 2021, Depressie, Bo Yi
mei 2020, Effectief pijn behandelen met acupunctuur Yi jing, Qing Bai
mei 2018, Effectief pijn behandelen met acupunctuur deel 3, Qing Bai
jan 2018, Sleep and dreams, TCM Postgraduate
dec 2017, Kinesiologie in de Chinese Geneeskunde, ICZO
nov 2017, Effectief pijn behandelen met acupunctuur deel 2, Qing Bai
okt 2017, Buikdiagnose, Total Health
apr 2017, Gyneacologie: Zwangerschap en postpartum, Qing Bai
mrt 2017, Effectief pijn behandelen met acupunctuur, Qing Bai
jan 2017, Vuurcuppen Advanced, Bo Yi
nov 2016, Vuurcuppen, Bo Yi
okt 2016, Naaldtechnieken, Bo Yi
okt 2016, Acupunctuurformules, Bo Yi
okt 2015, Gezichtsdiagnostiek, Total Health

Kinesiologie gerelateerd:
maart 2023, Stress Indicator Point Systeem (SIPS), Irene Hin/Praktijk voor Kinesiologie en Natuurgeneeswijzen
januari 2022, Centering, Welkin
september 2021, Braingym 104, Praktijk de Bolderik
maart 2021, Webinar kinesiologie, LVNT
mei-juli 2021, Braingym 101, Praktijk de Bolderik
sept 2020, Energiecentra, Praktijk in de Roos
juni 2020, GEMS, Praktijk in de Roos
juni 2020, Stressrelease 3 en 4, Praktijk in de Roos
mrt 2020, Stressrelease 1 en 2, Praktijk in de Roos
feb 2020, Woordblind , Praktijk in de Roos
dec 2019, Doelen en metaforen, Praktijk in de Roos
2019-2020 Touch for Health 1-4, Praktijk in de Roos
sept 2019, Kracht van de spiertesten, Praktijk in de Roos

Medische Basiskennis gerelateerd:
juli 2023, PTSS (Post Traumatisch Stress Syndroom), Con Amore
jan-mrt 2023, De polyvagaaltheorie in therapie, Deb Dana
nov 2022, HSP bij kinderen, Con Amore
mrt 2021, CVS en fybromyalgie, Total Health
sept 2020, Dementie, LVNT
jan 2020, Vrouwenklachten, Total Health
mei 2018, De effecten van chronische stress op je lichaam, Total Health
okt 2017, Pijn, VNT
apr 2017, Darmfunctie en ontstekingen, Total Health