Site Logotype
Hoe ben jij hierin verzeild geraakt?
Als ik vertel dat ik ‘vroeger’ Bedrijfsinformatietechnologie (een combinatie van informatica en bedrijfskunde) aan de Uni Twente heb gestudeerd krijg ik vaak een verbaasde blik.
Een lachje.
En als ik daaraan toevoeg dat ik ook nog een studie ‘verandermanagement’ heb gedaan volgt regelmatig de vraag: “huh, hoe dan? Waarom ben je dan nu therapeut?”.

Een snel antwoord heb ik daar niet op, behalve dat ik hier zoveel blijer van wordt dan van werken in het zakenleven.
Dat de kwaliteiten die je nodig hebt als business consultant goed van pas komen als therapeut.
En dat ik in al die jaren als business consultant al heel veel trainingen volgde op het gebied van lichaamsgerichte therapie zoals (sport-)massage, voetreflexologie, en reiki.
Waar ik buiten de huiselijke sfeer niets mee deed.
Totdat ik zelf de kracht en schoonheid van acupunctuur mocht ervaren. Dat wilde ik ook kunnen en doen! Daar is in de afgelopen jaren nog kinesiologie, reflexintegratie en holistische EMDR bij gekomen. En mezelf kennende blijft het hier niet bij.

Sandra kan toveren. Het enige dat ik hoefde te doen was vertellen wat mij in het dagelijks leven parten speelde. Waar de pijn precies zat had Sandra snel boven tafel met een paar spiertesten. Waar ik nog dacht dat dat makkelijk te manipuleren zou zijn… nope, het lijf liegt overduidelijk niet. Vervolgens een uurtje op de tafel. Een – voor mij – unieke combinatie van acupunctuur en kinesiologie. Afhankelijk van wat mijn lijf op dat moment aangaf nodig te hebben. Aan het eind van elke sessie stond ik op met een leeg, helder hoofd. En na een paar sessies was mijn ‘probleem’ als sneeuw voor de zon verdwenen. Zonder graven, zonder verhaal. Moeiteloos.
Marlies
Jouw Succespraktijk
Ik was al bekend met de waarde van een kinesiologie en een acupunctuur behandeling. Maar Sandra heeft deze twee samengevoegd en daaruit is iets fantastisch ontstaan. Tijdens de behandeling voel ik, met niet al teveel woorden en denken, dat Sandra de blokkades uit mijn lijf weet te halen en ze precies op de juiste plek zorgt dat de onbalans verdwijnt. Na de behandeling voel ik zoveel ontspanning en voel ik me gehoord begrepen en vooral opgelapt.
Mariska
1 parallel
Kijkend naar ‘toen’ en ‘nu’, is er wel 1 parallel: het werken met mensen. Ik werd toen al heel blij als ik mensen mocht helpen om te gaan met veranderingen die in de organisatie in gang werden gezet. Of dat nu ging om opleidingen geven, er naast zitten en ze te helpen met het nieuwe computerprogramma om te gaan of om een luisterend oor te bieden als ze hun ongenoegen wilden uiten over de veranderingen.

En nu word ik heel erg blij als ik een tijdje met mensen mee mag lopen op hun pad.
Als ik ze kan vertellen waar het volgens mij spaak loopt in hun lijf.
Als ik hen kan helpen daar weer wat aan te doen. Als ik hen tips en trucs kan geven zodat zij zelf weer de regie kunnen pakken.
Als ik hen mag helpen weer lekkerder in hun vel te zitten.
Als ze hun hart hebben kunnen gelucht en dat alleen al zo helend was.
Als ze een bak stress hebben los- en achtergelaten.
Als ze er weer beter uit gaan zien.
Ze te zien veranderen en hun (gezondheids-)doelen zien te bereiken.
Dat ze weer van het leven gaan genieten.
Dat word ik zó blij van!

Dus eigenlijk ben ik nog steeds verandermanager, maar nu wel op micro-niveau 😊

Typerend aan mijn manier van werken is dat je mijn volledige aandacht krijgt, dat ik een luisterend oor bied voor jou en je klachten, graag met je mee denk en niet snel tevreden ben. Ik blijf puzzelen totdat we verbetering in jouw klacht hebben bereikt. Gaat het niet linksom, dan proberen we rechtsom, ik doe mijn best om jou weer te laten sprankelen.

Als ik niet aan het werken of studeren ben, ben ik graag buiten met onze hond aan het wandelen. Of lees ik een boek (studieboek of een thriller), ben ik met (haak-)naald en draad aan het fröbelen, speel een spelletje en als het kan reizen met het gezin (man, dochter (2008) en zoon (2014)). In 2018/2019 hebben wij een jaar over de wereld gereisd, en dat smaakt naar veel meer. Nog genoeg te ontdekken! 

Opleidingen

Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG)
2015-2016 TCMA, Utrecht
2012-2014 Hwa To University, Koog aan de Zaan

Kinesiologie
2020-2022 Opleiding tot Kinesioloog, Instituut CAM, Utrecht

Reflexintegratie
2024, De volwassen Moro, verdieping op de Moro-reflex, Welkin
2023, RMTi – Face the fear
(reflexen die betrokken zijn bij angst, bescherming en trauma),
Beweeg en Groei!
2023, RMTi – level 3: Lezen en schrijven
(reflexen die betrokken zijn bij lezen en schrijven),
Beweeg en Groei!
2022, RMTi – level 2: focus, organisatie en begrip
(reflexen die betrokken zijn bij het hebben van focus, organiseren en begrijpen), 
Beweeg en Groei!
2022, RMTi – level 1: emoties, geheugen en gedrag
(reflexen die betrokken zijn bij emoties, geheugen en gedrag),
Beweeg en Groei! 
2022, Werken met reflexen
(reflexintegratie vanuit de kinesiologie),
Welkin

EMDR
2023, Holistische EMDR, De Vonkeling

Overig 
ACT4KIDS/ACT4LIFE, coaching op basis van ACT, Act4life
EHBO inclusief reanimatie, Rode Kruis, geldig t/m januari 2026 
PSBK (behaald in 2022), Instituut CAM, Utrecht
MBK (behaald in 2015), Total Health, Breda

Nascholingen
Zeer regelmatig volg ik na- en bijscholingen. Hieronder een overzicht.

TCG gerelateerd:
mei 2023, Pediatrie: eczeem en andere huidproblemen, Qing Bai
mrt 2023, Pediatrie: luchtwegproblemen, Qing Bai
nov 2022, Pediatrie: spijsverteringsproblemen, Qing Bai
sept 2022, Pediatrie: de behandeling van kinderen in de TCM, Qing Bai
feb 2021, Depressie, Bo Yi
mei 2020, Effectief pijn behandelen met acupunctuur Yi jing, Qing Bai
mei 2018, Effectief pijn behandelen met acupunctuur deel 3, Qing Bai
jan 2018, Sleep and dreams, TCM Postgraduate
dec 2017, Kinesiologie in de Chinese Geneeskunde, ICZO
nov 2017, Effectief pijn behandelen met acupunctuur deel 2, Qing Bai
okt 2017, Buikdiagnose, Total Health
apr 2017, Gyneacologie: Zwangerschap en postpartum, Qing Bai
mrt 2017, Effectief pijn behandelen met acupunctuur, Qing Bai
jan 2017, Vuurcuppen Advanced, Bo Yi
nov 2016, Vuurcuppen, Bo Yi
okt 2016, Naaldtechnieken, Bo Yi
okt 2016, Acupunctuurformules, Bo Yi
okt 2015, Gezichtsdiagnostiek, Total Health

Kinesiologie gerelateerd:
oktober 2023, LEAP FT2 (beperkende blokkades op onbewust niveau), Ingrid van Niekerk
september 2023, LEAP FT 1 (uit je overlevingsmechanisme), Ingrid van Niekerk
maart 2023, Stress Indicator Point Systeem (SIPS -> fysieke stress afvoeren), Irene Hin
januari 2022, Centering (in je kracht staan), Welkin
september 2021, Braingym 104, Praktijk de Bolderik
maart 2021, Webinar kinesiologie, LVNT
mei-juli 2021, Braingym 101, Praktijk de Bolderik
sept 2020, Energiecentra, Praktijk in de Roos
juni 2020, GEMS, Praktijk in de Roos
juni 2020, Stressrelease 3 en 4, Praktijk in de Roos
mrt 2020, Stressrelease 1 en 2, Praktijk in de Roos
feb 2020, Woordblind , Praktijk in de Roos
dec 2019, Doelen en metaforen, Praktijk in de Roos
2019-2020 Touch for Health 1-4, Praktijk in de Roos
sept 2019, Kracht van de spiertesten, Praktijk in de Roos

Medische Basiskennis gerelateerd:
juli 2023, PTSS (Post Traumatisch Stress Syndroom), Con Amore
jan-mrt 2023, De polyvagaaltheorie in therapie, Deb Dana
nov 2022, HSP bij kinderen, Con Amore
mrt 2021, CVS en fybromyalgie, Total Health
sept 2020, Dementie, LVNT
jan 2020, Vrouwenklachten, Total Health
mei 2018, De effecten van chronische stress op je lichaam, Total Health
okt 2017, Pijn, VNT
apr 2017, Darmfunctie en ontstekingen, Total Health